Dusti ®-ryhmä

Dusti (ystävyys) -ryhmätoimintamalli on kehitetty yhdessä maahan  muuttaneiden miesten kanssa. Dusti on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä, jonka järjestämme tavallisesti yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ryhmään osallistuu samasta kulttuurista tulevia miehiä ja ryhmä kokoontuu kymmenen kertaa. Jonkin ajan kuluttua sama ryhmä kokoontuu uudelleen toiset kymmenen kertaa. Keskeisinä tavoitteina ovat kotoutuminen sekä lähisuhde- ja perheväkivallan ennaltaehkäisy.

Miehen Linja ja Espoon kaupungin maahanmuuttajapalvelut kotoutumisen tukena

Espoon kaupungin maahanmuuttajapalvelut antavat kaupunkiin ulkomailta muuttaville  neuvontaa ja ohjausta, muun muassa perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, asumisesta, kielikoulutuksesta ja sosiaali- ja terveyspalveluista. Tavoitteena on tukea yksilöitä ja perheitä uuteen maahan kotoutumisessa.

Maahanmuuttajapalveluissa Suomeen muuttaneille räätälöidään oma kotoutumissuunnitelma. Osana suunnitelmaa miehille järjestetään keskusteluryhmiä, joissa Miehen Linjan työntekijät ovat ohjaajina.

Kunniaan liittyvä väkivalta

Sosiaali- ja terveysministeriö on teettänyt kunniaan liittyvän väkivallan tunnistamisen tueksi materiaalin, jota voi käyttää itseopiskeluun tai koulutukseen. Koulutusmateriaali löytyy Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta: Kunniaan liittyvä väkivalta.

 

Kotoutumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä meillä Kostasiin.

 

facebook_page_plugin