Lyömätön Linja on tarkoitettu pääosin Länsi-Uudenmaan alueilla asuville miehille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa perheessään tai muissa läheisissä suhteissaan. Olemme erikoistuneet miestyöhön. Huomioimme sukupuolen kokemuksen, seksuaalisuuden ja perheiden monimuotoisuuden.

Naiset, jotka ovat käyttäneet väkivaltaa, saavat apua Espoossa Omatilasta. Muun Suomen auttajatahoja löydät täältä. Jos et löydä sinulle sopivaa palvelua, olethan meihin yhteydessä, niin mietitään sopivaa palvelua yhdessä.

Lyömätön tie - Väkivallan katkaisuohjelma®

Väkivallan katkaisuohjelmamme alkaa asiakkaan omasta yhteydenotosta. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse, chatin kautta tai varata itse ensimmäisen tapaamisajan etusivun lomakkeella. Voit tulla tapaamisiin myös silloin, kun olet käyttänyt väkivaltaa jotain muuta läheistäsi kohtaan - tai pelkäät, että satutat sanoin tai teoin.

Ensimmäisessä tapaamisessa kanssasi on kaksi työntekijää. Yksilötapaaminen on kestoltaan 45-60 minuuttia. Tapaamisessa asetamme yhteiset tavoitteet työskentelylle. Meidän tavoite on aina väkivaltaisen käyttäytymisen loppuminen ja väkivallattomuustaitojen opettelu. Yksilötapaamisissa on mahdollista käydä niin usein ja niin pitkään, kuin se tuntuu tarkoituksenmukaiselta.

Väkivallan katkaisuohjelmaan kuuluu palveluohjaus läheisillesi.  Puhelussa arvioidaan läheistesi omaa palvelun tarvetta.

Yksilötapaamisten edetessä on mahdollista osallistua Veturi -vertaistukiryhmään. Veturi kestää 15 viikkoa ja se kokoontuu kerran viikossa 1,5 tuntia kerrallaan. Koulujen loma-aikoina ryhmä on tauolla. Veturi on miesten ryhmä, jota ohjaa kaksi työntekijää ja siihen pääsee mukaan yksilötapaamisten kautta.

Järjestämme yhdessä muiden palveluntarjoajien (kuten Omatilan, Espoon kaupungin perheneuvoloiden ja Kirkon perheneuvonnan) kanssa parisuhdetapaamisia, jos se tuntuu väkivallan katkaisuun liittyen olennaiselta.

Yhteisen työskentelyn päättyessä sovimme vielä puolen vuoden päähän yhden tapaamisen. Tapaamisessa arvioimme yhdessä väkivallattomuustaitojen kehittymistä ja sen hetkistä elämäntilannetta.

Väkivallan katkaisuohjelmaan osallistuminen on sinulle ilmaista.

 

facebook_page_plugin